Over Lizanne Bosch Coaching & Begeleiding

Lizanne Bosch Coaching & Begeleiding is opgezet vanuit mijn persoonlijke passie en drijfveer om te kunnen helpen, begeleiden en ondersteunen. Er wordt niet gewerkt vanuit één vaste methode. De methode wordt juist aangepast aan de hulpvraag. Zo wordt ervoor gezorgd dat coaching of begeleiding altijd op de persoon is afgestemd.

Als persoon met je persoonlijke behoeftes voorop staan, dat is mijn missie.

Er wordt gewerkt vanuit een persoonlijke “klik” tussen coach en Coachee. Dit is een absolute must voor een vruchtbaar traject. Hierbij staat de kwaliteit van het traject in alle aspecten voorop. Als coach ondersteun ik de zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Als mentor begeleid ik door situaties en fases in het leven.

 

Met behulp van georganiseerde wandelingen en kringgesprekken motiveer ik tot nadenken en breng ik gelijkgestemde samen. Men leert namelijk niet alleen van zichzelf, men leert net zoveel van het luisteren en observeren van anderen.

Ontwikkeling is een belangrijk onderdeel, stilstand is achteruitgang. Zo start ik in september met de ICM coaching opleiding om aan te kunnen sluiten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. In de tussentijd, gezien de huidige omstandigheden, volg ik diverse cursussen en workshops online.

Jouw coach, Lizanne Bosch

Laat ik beginnen met de belangrijkste feiten over mij onder elkaar te zetten.

  • Lizanne Margriet Willem Bosch
  • Geboren te Heerlen op 16 januari 1993
  • In 1995 trotse grote zus geworden
  • Getogen in het mooie Heuvelland, Limburg
  • Passie voor ondernemen, organiseren en ontwikkelen
  • In 2013 liefdevolle partner geworden

Als oudste dochter uit een ondernemersgezin ben ik opgegroeid met veel vrijheid. Deze vrijheid gaf mogelijkheden waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar voor ben. De vrijheid om te filosoferen en mijn eigen mening te mogen hebben. Natuurlijk zag ik ook al snel wat er gebeurt als je die vrijheid niet hebt of neemt. Als je jezelf binnen andermans kaders moet plaatsen.

Mijn drang naar het bieden van hulp begon al op jonge leeftijd. Mijn moeder lacht nog steeds wanneer ze terugdenkt aan de tijd dat ik zo gedreven andermans problemen op me nam. “Je kwam altijd wel weer met een nieuw “project” naar huis met dezelfde motivatie: Ja maar, ik kan toch gewoon helpen”.

De puberteit bracht hele nieuwe uitdagingen met zich mee, waar ik niet tegen onrecht kon vond ik nu ook dat ik dat best mocht aangeven. Al snel werd ik gebombardeerd tot vervelend. Mijn mening werd absoluut niet op prijs gesteld en er moest maar snel een oplossing gezocht worden voor mijn “aanwezigheid” tijdens de lessen. In overleg met een psychiater kreeg ik de diagnose ADHD zodat er weer “met mij gewerkt” kon worden.

Begrijp me niet verkeerd, ik kan ook echt heel druk zijn en soms word ik ook echt moe van mezelf. Maar ADHD? Daar geloof ik niet zo in. En ALS het dan al ADHD is, dan zie ik dat als een kans maar zeker niet als een bedreiging.

Na de nodige zelfontwikkeling en oriëntatie op de arbeidsmarkt bleef die herinnering van de middelbare school me achtervolgen. Dat kader dat me was opgelegd stoorde me nu enorm. Direct na het behalen van mijn VMBO-diploma stopte ik met de voorgeschreven medicatie. Die poespas had ik allemaal niet nodig.

Vanuit mijn opleiding rolde ik de Retail in met een studentenbaantje. Ook hier zocht ik naar mogelijkheden om zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zowel de klanten maar ook het eigen team waarin ik werkzaam was. In drie jaar tijd groeide ik door tot assistent storemanager en gaf ik vanuit het managementteam leiding aan een team van gemiddeld 4 tot 8 dames op een dag. Ik leerde wat coachend leidinggeven inhield en zodoende ook hoe ik anderen kon helpen zonder mezelf voorbij te rennen.

In 5 jaar tijd heb ik heel wat klanten en collega’s geholpen op het gebied van zelfvertrouwen en zelfliefde. Want dat is wat ik nu eenmaal het allerliefste doe. Anderen helpen door naar ze te luisteren.

Mijn kracht ligt in mijn inlevingsvermogen, het oprecht begrijpen van andermans situatie. Het was dan ook heel moeilijk voor me dat ik zelf thuis kwam te zitten met stress gerelateerde klachten. En nu? Mijn grootste zwakte is mijn ongeduld, zoals mijn omgeving kan beamen. Het viel me dan ook heel zwaar toen me geadviseerd werd om tijd voor mezelf te nemen en leuke activiteiten te

ondernemen. Ik haal mijn voldoening, kracht en energie juist uit de coaching en begeleiding van anderen. Zo is Lizanne Bosch Coaching & Begeleiding geboren. Een coaching praktijk waarbij de Coachee, jij dus, altijd voorop staat. Er leiden meerdere weg naar Rome en samen vinden wij de weg die bij jou past.

Mocht je nog vragen hebben, plan dan direct een gratis kennismakingsgesprek in.

Neem nu contact met ons op of boek vrijblijvend een kennismakingsgesprek

Contact